Dag 13-15 Tillbaka till Lund

Hade en lugn start på dagen. Sov hos min syster med familj och njöt av att inte behöva stressa samt ha en fungerande hoj. Efter en långfrukost, lite lek med systerdotter och översyn av hojen var det dags att börja färden söderut.

Ursprungligen var planen att köra östra sidan söderut genom Västerbotten, Västernorrland, Gävleborg, Västmanland, Örebro, Västra götaland, Jönköping, Kronoberg och slutligen Skåne län. När jag tittade på SMHIs app verkade vädret bli bättre på västra sidan så istället blev det att sätta kurs mot Jämtland, men först ett lunchstopp.

Fick tips om Älvåkragrillen i Älvsbyn och de hade riktigt god hamburgare!

Från Älvsbyn ställde jag in kursen mot Strömsund i Jämtland. Kände mig väldigt pigg och med huset på hojen finns alltid möjligheten att stanna närhelst orken tar slut.

Tältplatsen på Strömsunds camping.

Efter att ljudboken hållit mig sällskap kom jag fram till Strömsund. Där blev det middag på Frasses. Rutinen är normalt att jag köper råvaror och tillagar dessa i tältet, men den här gången valde jag att lyxa till det istället, ett val som var betydligt smartare än jag först visste.

Från Frasses gick vägen via ICA till ett vindskydd jag i förväg utsett till sovplats, men när jag väl kom dit var det flertalet skyltar om camping förbjudet samt att dasset var förbommat med en stor stock. Vände istället tillbaka mot Strömsund och betalade för en campingplats.

Dag 14 inleddes med att torka av tältet. Under kvällen och natten kom det rikligt med regn och dessutom blåste det en hel del. Med en ny ljudbok i hjälmen ställde jag in kursen på Töreboda där min far och taxen Lilly bor.

Lilly ville mysa på morgonen.

Dag 15 började med att jag fick mysa med Lilly så länge att jag började känna mig lite stressad över hur jag skulle hinna hem till Lund i någorlunda bra tid. Efter lunch ställde jag in in GPS:en på ”Hem” och efter sisådär fem timmar avslutades den här sommarens äventyr.