Om Utedag

En glad, men lite sliten, vandrare :)Jag som står bakom sidan heter Tobias Mörtlund och är bosatt i Lund. Kommer ursprungligen från Kiruna där min längtan till fjällen och vandring föddes. Min första vandring gjorde jag i skolans regi. I årskurs sju hade jag friluftsliv som elevens val och då gick vandringen från Áhkkar upp till kalfjället. Året därpå gick fjällvandringen till Kebnekaises sydtopp och på våren gjordes en skidtur till Abiskojaure. Nästa år gick jag med min far upp till sydtoppen och efter det året (2001) har vi varje år gjort någon tur tillsammans. 2002 startade vi ett projekt att vandra hela Kungsleden och 2010 kom vi i mål i Hemavan efter att etappvis vandrat nästan 400 kilometer.

Min första ensamvandring gjorde jag 2009. Vandringen gick då från Nikkaluokta via Darfálvággi över Gaskkasjávri ner i Guobirvággi och vidare till Dag Hammarskjöldleden. Uppskattade friheten och tystnaden och har sedan dess gjort många vandringar ensam både i fjällen, i skogen och längs Skåneleden.

Sommaren 2014 skaffade jag en filmkamera, startade sidan Utedag och försöker numera dokumentera mina vandringar för att du ska kunna hitta inspiration till egna äventyr.

Vi ses i naturen.

Hej!

2 comments

 1. Hej
  Jag har sett alla dina filmer på Youtube, jätte bra och intressanta att följa.
  Jag undrar, är det inte så att man får fortsätta Gröna bandet där man slutade om det gäller en skada eller sjukdom?
  Isåfall, ska du göra det?

  • Hej Mattias,

   vad kul att du uppskattar filmerna! Det är tillåtet att fortsätta Gröna bandet under förutsättning att det görs ”utan onödigt dröjsmål” (se nedan). Eftersom det kommer gå flera år mellan försöken ser jag det som onödigt dröjsmål och behöver vandra hela sträckan från Grövelsjön igen. Jag har börjat kartstudier för att undvika alla (extremt enformiga, tråkiga och sega) vägsträckor och istället vandra en stor del av bandet i Norge.

   Från http://www.vitagronabandet.se/sv-SE/regler-25058957

   Avbrott på grund av sjukdom/skada (av allvarligare slag, som kräver t.ex. läkarundersökning) godkänns om turen återupptas på samma plats efter stoppet och utan onödigt dröjsmål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.