Narvikfjällen 2014 6/6 Hunddalshytta-Katterat

Som ett avsked visade sig fjällen från sin bästa sida idag!

Idag hade jag bara 12 kilometers vandring till Katterat att avklara. Mitt tåg avgick inte fören vid 13-tiden så det var oceaner av tid. Tog sovmorgon till 0730. Gjorde morgonbestyren, som vid det här laget gick på rutin. Innan jag lämnade stugan gick jag ut med slasken och hämtade vatten, precis som jag vill att det ska vara när jag kommer till en stuga.

Kom iväg före nio och efter några minuters vandring sken solen och värmde min lekamen. Gick igenom Hunddalen och äntligen visade sig fjällen från sin vackra sida.

Direkt när jag kom fram till Katterat station ringde jag och meddelade att vandringen gått bra. Rent säkerhetsmässigt bär jag i samband med vandringar alltid omkring på en PLB (FastFind 220). Kommer förmodligen investera i en Inreach till nästa vandring så att mina anhöriga kan se var jag befinner mig och hålla kontakten med meddelanden, även om mobiltäckning saknas.

Mitt tåg skulle inte avgå fören efter 13, men jag hade sådan tur att jag hann med ett tidigare råg, trevligt!

Med detta inlägg avslutas årets fjällvandringar. Detta var första gången som jag hade med mig min iPad och skrev dagbok på kvällarna i tältet/stugan. Det har fungerat över förväntan och väldigt skönt att ha allt färdigt för publicering direkt vid internetåtkomst.

I höst kommer jag berätta om mina vandringar längst Skåneleden, lite annan miljö, men lika avkopplande. Vi hörs!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.