Dag 01 Lillsjödal

Vrider om nyckeln till motorcykeln, trycker på startknappen och släpper kopplingen. Kör ut från gården där jag precis lastat utrustning för ett äventyr på en och en halv månad.

Första stoppet blir redan efter några minuter då jag behöver tanka, men sen bär det av mot Trans Sweden Trail (TST)!

Första tankstoppet, det skulle bli några fler...
Första tankstoppet, det skulle bli några fler…

TST är en samling av GPS-spår som leder en runt hela Sverige. Förra året körde jag den ”enklare” gröna varianten och i år försöker jag mig på den ”svårare” blåa varianten. Innan jag körde såg jag till att ha de senaste versionerna av spåren nedladdade och kommer också stämma av kontinuerligt. TST bygger på att vi som kör spåren rapporterar in hinder såsom förbudsskyltar och bommar till administratören Patric. Förra året blev det en hel del rapporteringar från min sida avseende främst Jämtland och Norrbotten. Det återstår att se hur det blir i år.

Efter tankningen hoppar jag på motorvägen E22 norrut. Kan efter några mil äntligen slippa denna tråkiga väg och fortsätter på en vanlig landsväg norrut mot Höör där jag äntligen träffar på den sydligaste delen av TST.

Den sydligaste punkten av Trans Sweden Trail, blå
Den sydligaste punkten av Trans Sweden Trail, blå

Njuter av att äntligen få köra grusvägar igen. Sammanlagt är det närmare 800 mil jag har framför mig av grusvägar, skogsvägar och mer utmanande vägar. Njuter för varje meter, men känner samtidigt att jag behöver ta det lugnt för att vänja mig vid den extra vikten på hojen.

Inför det här äventyret köpte jag ett större tält, en campingstol och ett -bord. Tre saker som jag hoppas ska förhöja komforten av att bo i tält och göra att alternativa boenden såsom stuga eller hotell känns som en mindre prisvärd uppgradering.

Förra året blev det några nätter på AirBnB, hotell och stugor. Alla utom en av dessa var planerade. Den här sommaren har jag inte planerat in en enda sådan natt, men lämnar ändå det öppet. När det regnade en hel dag förra året kändes det väldigt skönt att få komma in i en varm(are) stuga och torka.

Den här dagen är det återseende av en plats där jag tidigare övernattat nämligen Lillsjödal. Som studentlivsaktiv bodde jag vid några tillfällen på gården där. Nu är det istället premiärnatten för mitt nya tält som gäller.

Med ett nytt tält kände jag att vindskyddet fick stå obebott, däremot var det praktiskt att hänga MC-kläderna på tork i vedförrådet.
Med ett nytt tält kände jag att vindskyddet fick stå obebott, däremot var det praktiskt att hänga MC-kläderna på tork i vedförrådet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.