Dag 2/5: Onsvalakällan-Ekeröd

Kall morgon, häftigt dammsystem, medvandrare, eld.

Dagen började väldigt kyligt. Vaknade redan vid halvsjutiden av att jag frös. Envis som jag är försökte jag krama ut några avslutande sömnminuter.

 

Fiskedammen
Dimman ligger fortfarande kvar på sjön

Efter en enkel frukost startade dagens vandring. Det var vädligt fuktigt i luften och trots att solen försökte kämpa sig igenom molnen lyste värmen med sin frånvaro. Efter bara några minuters vandring kändes allt toppen igen!

Skogsbilväg
Vandrade initialt längst skogsbilvägar
Efter ett par timmars vandring kom jag fram till Bjeveröd. Ursprungligen hade jag tänkt äta lunch där, men klockan var bara elva så jag passade istället på att ta en kortare rast.
Bjeveröd rastplats
Ordentligt med ved vid Bjeveröd
Strax efter Bjeveröd kom jag fram till ett trevligt dammområde. Efter en stund träffade jag dessutom på ett äldre par. Efter att vi språkats en stund fortsatte jag och kom så småningom fram till Fulltofta strövområde. Strax efter tolv tog jag rast. Till lunch bjöd kocken på köttfärssås. Löken blev riktigt god!
Höstfärger
Underbara höstfärger
En intressant sak med att vandra efter Skåneleden är alla skyltar som finns uppsatta långst vägen. Jag passerade en gammal husgrund, Stora Åkarp, som hade anor från vikingatid.
Det sista större samhället som passerades var Mannarp. Jag kan inte påstå att jag är förtjust i att vandra längst bilvägar. Tyvärr blev det en del sådan både efter och före Mannarp.
Innan jag kom fram till Ekeröd passerade jag ett gravfält. Är det inte fantastiskt hur mycket vi vet om våra förfäder?

Efter endel beslutsångest om placering av hängmattan (en vill ju ha så bra utsikt som möjligt) slog jag upp lägret. Omgående efter det promenerade jag till vattenkällan. De flesta vattenmöjligheterna längst Skåneleden stänger i slutet av oktober/början av november. Pessimisten i mig var säker på att så också skulle vara fallet i Ekeröd, men döm av min förvåning när vattnet strilade fram.

Dagens middag blev en mättande och värmande räksoppa. Medan soppan tillrede sig själv försökte jag göra eld. Lagomt tills soppan blev färdig sprakade en värmande och rogivande brasa.

Nu visar termometern +4 grader, men det är stjärnklart så risken är att temperaturen sjunker ytterligare. Just nu ligger jag i hängmattan, med sovsäcken som en filt över mig, och lyssnar på bilarna som passerar. Precis som dem är jag också påväg, men min resa är inte slut fören om tre dagar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.