Dag 3/5: Ekeröd-norr om Harphult

Sovmorgon, skogsvägar och snårigt.

Precis som förra natten vaknade jag till och från av att det var kallt. Efter ett tag fick jag snilleblixten att prova lägga liggunderlaget i hängmattan. Därefter sov jag hyfsat. En sak som dock var betydligt bättre än förra natten var sovställningen. Det var otroligt bekvämt att ligga i hängmattan och när jag inte frös var det riktigt behagligt. Termometern visade runt två plusgrader som kallast under natten och det är för lite för min (nuvarande) sovsäck.

Morgonrutinerna gick snabbare än igår, misstänker att det berodde på lite varmare lufttemperatur. Jag kom ur sovsäcken vid 0845 och strax innan tio började jag gå. Som vanligt hade jag underställströja och skjorta på överkroppen. Det var initialt lite kallt, men ansträngningen gjorde att kroppstemperaturen ökade.

På Skåneledens hemsida stod det att det kan vara besvärligt att passera Ekeröd p.g.a. vägbyggnation, det var inget jag märkte av. Tämligen omgående passerade jag över E22. Som vanligt följde jag med på kartan och märkte snabbt att det var något som inte stämde. Trots att jag följde Skåneledens orangea markeringar gick jag inte alls där leden fanns utritad på kartan. Efter ett par timmars vandring stämde dock kartan och verkligheten och jag kunde andas ut.

Vägkorsning
Påväg att passera E22
Precis som igår passerade jag platser med historia.
Text vid Per Karls
Skylten förtäljer platsens historia
Husgrund
Husgrunden från Per Karls

Vid tolvtiden tog jag en lunchrast. Idag blev det vitkål med rostade solroskärnor och en het sås. Denna maträtten kommer följa med fler gånger!

Torastorps jaktlags vindskydd
Passerade här fem minuter efter att jag rastat…

Vid tvåtiden kom jag fram till vindskyddet i Timan, varifrån det är 21 km till nästa vindskydd. Kroppen kändes bra så jag valde att fortsätta och förkorta morgondagens vandring, alternativt gå förbi nästa vindskydd och förkorta söndagens vandring.

När jag passerat Viss mosse hade klockan med råge passerat min stopptid 15:00. Vid 15:30 kom jag ut på bilvägen mot Harphult. Gjorde en avstickare från vägen och hittade en bra lägerplats.

Nu ligger jag i hängmattan. Innan jag började skriva detta kokade jag upp vatten till maten. Nu har det stått och fått dra ut sig vatten och ska bara kokas upp. Dagens middag blir linser med nötter, ska bli spännande att testa den kombinationen.

Presenningen och hängmattan
Såhär bor jag inatt

Efter middagen väntar disk, tandborstning och uttagning av linser. En nackdel med att vara ute så här sent på året är att dygnets ljusa period är så kort. Redan vid 15-tiden börjar det skymma, efter 16 är det svårt att ta sig fram utan lampa och efter 17:00 är det helt mörkt. Klockan är nu 17:15 och förmodligen är jag klar med ovanstående före 19. Klockan ringer 06:30 så det blir många timmar i egna tankar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.