Dag 4/5: Norr om Harphult-Agusa

Behaglig natt, bilvägar och vindskydd

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Pqh36fAQcyw
Igår gick jag till kojs redan vid sjutiden. Vaknade vid halvtio och pinkade. Sov därefter tills klockan väckte mig 06:30. Efter att ha legat kvar i sovsäcken tills sju blev det bråttom. Efter en snabb frukost och en effektiv nedtagning av lägret kom jag iväg strax efter åtta.
Vägskylt Harphult

Jag passerade snabbt det lilla samhället Harphult och fortsatte därefter längst bilvägen till Brännestad. En vägskylt fångade mitt intresse ”Fjällmossen”.

Vägskyltar
Fjällmossen, i Skåne?!
Informationsskylt Fjällmossen
Intressant information.

Kom fram till ingången till mossen och rastade där. Det är ett område som restaureras. Miljön i mossen var helt annorlunda än det jag vandrat i hittils – riktigt trevligt område.

Ytterkanten av mossen.
Är påväg in i mossen.

Efter mossen fortsatte vandringen längst olika skogsvägar fram till vindskyddet i Rebbetuaröd. Där värmde jag vatten till dagens lunch, spenat och fetaost. Passade även på att kolla över mina fötter. Min högra lilltå mådde inte alls bra. Fick spräcka en blåsa och lägga på compede.

Vägskylt Agusa
Ankommer Agusa.

Fortsatte vandra längst skogsvägar fram tills Agusa och vindskyddet där. Funderade på om jag skulle slå upp hängmattan och presenningen, men valde istället att nyttja vindskyddet.

Packningen i Agusa-vindskyddet
Placerade mig längst in till höger i bild.

När jag suttit i min godan ro ett tag kom två cyklister förbi. De hade gett sig ut på en fyra mil lång runda runt Skåneleden, utifrån Brösarp. Imponerande!

Nu när jag skriver dessa rader kommer tre danskar hit till vindskyddet, de ska också övernatta här. Ska bli intressant att dela platsen med flera andra.

Imorgon är min sista vandringsdag. Det är ca 16 km till målet Brösarp och min plan är att vara framme redan vid lunchtid. Detta gör att jag behöver stiga upp redan vid sextiden. Ingenting som jag direkt ser fram emot.

Vad jag däremot ser framemot är en dusch, rena kläder och en måltid med färsk mat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.