Dag 22: Vilodag i Gäddede

Sjukan, ICAn, tvättstugan, duschen, grillen.

Såg att det var nästan tre kilometer till hälsocentralen. Funderade på hur jag skulle ta mig dit utan att behöva gå. Gick till campingens reception. Fick låna deras cykel! Den generositeten och det förtroendet för en medmänniska som jag upplevt hittils under turen har inga gränser. Jag är oerhört tacksam.

På hälsocentralen fick jag träffa en sjuksköterska som haft precis samma problem som jag. Enda rådet hon kunde ge var vila och piller. Hon visade även några övningar som jag kunde göra med foten för att undvika att den blir stel. Gick förbi apoteket. De hade diskbetjäning, som Systembolaget i gamla tider (var du med då?). Fick det jag behövde.

Påväg tillbaka till campingen var jag in till ICA. Fyllde på mitt lager av myggmedel och hittade även myggspiraler. Hoppas nu på att kunna äta middag i tältets absid utan att vara middag.

Lämnade tillbaka cykeln och tackade så mycket för lånet. Tillbaka i stugan började jag gå igenom min utrustning och innehållet i min depålåda. Lådan har förvarats på campingen i över en månad. Tack för hjälpen! Efter genomgången inser jag att det är mycket grejer jag inte behöver. I depålådan hade jag lagt ett vadderat kuvert för kartor m.m. Den räcker inte på långa vägar. Imorgon behöver jag vara förbi Posten ICA för att köpa en låda.

Igår fick jag veta att jag kunde låna tvättstugan i eftermiddag. Gick förbi receptionen och fick nyckeln. La in en tvätt och medan jag väntade på att maskinen skulle bli färdig gick jag till grillen på campingområdet. Beställde 2*150 g hamburgare med bacon och ägg. De tittade lite konstigt på mig, men förklarade att en vandrare behöver mycket energi.

Med rena kläder blev det dags för en dusch. Känslan att äntligen vara både ren och ha rena kläder på sig var riktigt härlig. Verkligen vardagslyx!

Foten känns redan lite bättre, men jag kan inte svara på om det beror på att skadan börjat läka, eller värktabletterna.

4 comments

  1. Hej Tobias! Hoppas verkligen att det ordnar sig med de besvärande kroppsdelarna! Vi hade fina orienteringsdagar i Vålådalen och nu börjar vi närma oss de tre tävlingsdagarna i O-ringen.
    Fantastiskt intressant och kul att kunna följa dig och vi hoppas verkligen att du kommer till målet! Tack för de samtalsstunder vi fick tillsammans!
    Sköt om dig!
    Mvh Bosse och Barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.