Dag 01 – Jällabjär

Utsikt från tältet, mitt i en kohage

Inser att det inte blev så mycket av fjolårets försök att blogga. Ska försöka göra en omstart.

Befinner mig på den gamla vulkanen vid Jällabjär utanför Höör i mitten av Skåne. Nu börjar semestern! I år blir det lite kortare än tidigare år, men kommer ändå bli en långresa med motorcykeln i Sverige. De kommande dagarna blir det körning med BMW MC-klubben Sverige och därefter ställer jag kurs mot Norrbotten. Kommer ta lite snabbare (tråkigare) vägar norrut, men när det är dags att vända söderut blir det både Stekenjokkvägen/Vildmarksvägen och Flatruet. Två vägar som jag tidigare kört och sett ut över fjällvärlden.

Förra året köpte jag ett nytt tält och valet föll på Exped Outer Space III tack vare dess ståhöjd. Tyvärr hade tältbågarna ett konstruktionsfel som gjorde att de gick sönder med följden att det inte gick att sätta upp tältet igen. Är fortfarande otroligt tacksam över hjälpen jag fick hos Naturkompaniet i Östersund förra året. Utan deras hjälp skulle jag behövt avbryta min resa i förtid.

På grund av konstruktionsfelet fick jag nya tältbågar och de har legat på hyllan i nästan ett år. Nu när jag skulle montera upp tältet insåg jag att de ändrat konstruktionen. Tidigare var det ett sammanhängande skelett där alla pinnar satt fast i samma bas. Nu är det istället uppdelat på två, något som förvirrade mig till en början, men jag tror och hoppas är en säkrare konstruktion.

Det är något särskilt med att ligga i tältet, lyssna på fågelsången och vinden som spelar i trädkronorna. Det är rogivande, det är semester!