Dag 02 Hårsjö

Märks att jag inte sovit i tält på många månader; det går segt med rutinerna. Klockan ringde 05:30 med målsättningen att vara på rull 08:30. Den planen höll inte riktigt. Allt tog mycket längre tid än jag räknat med under morgonen.

Dagens frukostutsikt

När jag väl kröp ut ur sovsäcken och fick på mig förstärkningsplaggen var det dags att laga frukost. Upptäckte att jag glömt att köpa stekfett vilket gjorde att det blev en utmaning att steka osten och kalkonbaconen. Med noggrannt och intensivt arbete med stekspaden lyckades uppgiften, utan att allt för mycket fastnade i stekpannan.

Kokade te på vattnet som jag filtrerat ur brunnen vid lägret igår. Earl gray med en touch av järn blev resultatet. Inte så tokigt faktiskt, kanske inte något som jag hade accepterat vid en hotellfrukost, men såhär inne i tältet gjorde omgivningen att de värmande klunkarna gjorde gott.

Endast rivning av tältet återstår innan det är dags att inleda dagen.

Efter frukosten vidtog diskning och tandborstning. Detta efterföljdes av att packa ner allt för att slutligen riva tältet och styra mot Höör och starten på tälthelgen med BMW MC-klubben Sverige.

Med full tank körde jag in till Hardy’s och välkomnades av 19 äventyrshojar av skilda märken. Alla märken är välkomna i klubben vilket gjorde att KTM och Honda gjorde min Husqvarna sällskap tillsammans med såklart också BMW.

Rast vid Hårsjö skola för att lämna av packningen.

Via härliga grusvägar körde vi mot Hårsjö skola där det fanns möjlighet att låsa in packningen. För egen del valde jag att behålla allt på hojen. Har all sovutrustning i en drybag på min Reckless 80 från Mosko Moto och skulle den väskan tas bort hade det blivit väldig obalans i viktfördelningen.

Från skolan fortsatte vi genom trevliga skogsvägar till ett lunchställe. Där plockade jag fram min stol och mitt bord från Helinox, startade gasolköket och avnjöt en burk Bulles pilsnerkorv, givetvis med räkost. Många blickar vändes avundsjukt mot min oerhört bekväma uppsättning. Är väldigt nöjd över köpet som gjordes 2023. Det är väldigt skönt att kunna få ordentligt stöd till ryggen och ett bord i bekväm höjd, både för att ställa av saker och för att ha som fotpall.

Propeller från flygplan som störtat i Höjalens skog 1944.

Slingriga skogsvägar och snabba grusvägar ledde oss vidare. När vi åter kom ut på en asfaltsväg stannade vi till för att titta på ett minnesmärken om flygplanet som år 1944 störtade i skogen vi körde igenom. Med tanke på kriget i Ukraina kändes det extra närvarande och obehagligt att tänka på Andra världskriget och hur det påverkade vardagen.

Ett kort stop på en skogsväg någonstans i Sverige.

Efter stoppet vid minnesmärket fortsatte resan på ömsom dammiga grusvägar, ömsom smala skogsvägar och just innan vi kom fram till Hårsjö väldigt trevliga traktorvägar. Toppenvägar med solsken – vad kan en önska sig mer?

Nu ligger jag i tältet, mätt och belåten. Väderleksprognosen för morgondagen är en väldigt dyster läsning. Mellan 30-60 mm regn kan falla i området vi befinner oss i. Beroende på vädret under morgonen kan det hända att vi kör direkt tillbaka till startpunkten i Höör.