Rännarehusen-Sösdala (Lillsjödal) 22 km

Njutningsfull stjärnklar natt, 12 h sömn, snöblandat regn, bebyggelse varvat med skog. Med andra ord en härlig tur längst Skåneleden.

Släckte lampan vid 22-tiden igår och sov riktigt gott fram till 05-tiden då jag vaknade första gången. Somnade om och vaknade en timme senare. Gjorde lite förändringar i hängmattan och sov sedan ändra till klockan tio. När det är så bekvämt att en inte vill stiga upp – då finns det ingen längtan till tält.

Under tiden jag packade ner hängmattan och presenningen (tarpen) började det snöa lite lätt. Tog fram paraplyet och började vandra. Passerade efter ett hundratal meter det avvecklade vindskyddet Rännarehusen. Vindskyddet fanns kvar, men det såg inte speciellt varmt ut då ena sidan saknades. Fortsatte längst en skogsväg och passerade några rejäla backar påväg till samhället Tormestorp. Strax söder om Tormestorp kom jag in i Göingeåsens naturreservat. Vandringen gick fortsatt i ett högt tempo och stigen var lättvandrad. Passerade en bäck och därefter en tunnel under järnvägen. Lämnade skogsvägar och följde en skogsstig. Riktigt skönt att njuta av naturen medan den förbereder sig för våren. Gick igenom samhället Lunnahöja och fortsatte längst bilvägen. Hittills hade paraplyet skyddat mig bra mot nederbörden, men nu hade blåsten intensifierats så jag fick stanna och ta på mig regnjackan. Skåneleden svängde in mot ett jordbruk. Passerade två ladugårdar med kossor som glupskt åt av höet. Doften från gödselstacken gjorde att jag snabbt uppskattade att vinden var mot mitt ansikte, istället för i ryggen. Lämnade beboeliga trakter och följde en stig. Kom så småningom fram till en Scoutstuga och kartan visade att det bara var någon kilometer kvar till Lillsjödal.

När jag kom fram till Lillsjödal väcktes minnen från sommaren 2013 då jag var där senast. Då var vädret såpass varmt att bad uppskattades, så var dock inte fallet nu. Tog några foton och fortsatte mot Sösdala. Kom fram till järnvägsstationen lagom i tid för att se när tåget mot Lund avgick. Hittade en restaurang och åt lite mat medan jag väntade på att avgångstiden till nästa tåg skulle närma sig. Direkt när jag kom in i värmen kände jag en våg av trötthet komma. Jag hade utan problem kunnat slumra till. Lyssnade istället på en ljudbok och kollade av vad som hänt på sociala medier det senaste dygnet. Inget nytt.

När jag i blåsten och regnet fick kliva på Pågatåget mot Lund kan jag stolt kryssa av ytterligare drygt 3 mil av Skåneleden. Nu har jag utan tvekan vandrat mer än halva och med tanke på hur underbart det var att göra även en kortare tur kommer jag garanterat vandra mer de kommande helgerna.

One comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.