Appalachian Trail

Vid den här tiden på året har många vandrare börjat sin färd från Springer Mountain i Georgia mot Katahdin i Maine. De ska vandra närmare 3500 km och de flesta kommer fram i augusti efter att ha vandrat i drygt sex månader. Leden de följer heter Appalachian Trail (AT).

AT går längs USAs östkust och passerar (från söder till norr) Georgia, North Carolina, Tennessee, Virginia, West Virginia, Maryland, Pennsylvania, New Jersey, New York, Connecticut, Massachusetts, Vermont, New Hampshire och slutligen Maine. Om jag skulle göra en jämförelse med Sverige tror jag att leden är mer Skåneleden är Kungsleden, även om både skog och berg förekommer. En väldigt positiv sak är att leden sällan går längs bilvägar, utan följer istället stigar. Flera samhällen passeras där det inte sällan finns möjligheter för vandrare att ta en vilodag och bo på vandrarhem, som inte har något emot att checka in någon som inte duschat på flera dagar. Flera möjligheter att i förväg skicka ut matpaket till postkontor finns också. En del väljer dessutom att skicka hem en del utrustning när de passerat Smokies.

Behöver jag säga att en thru-hike av AT finns på min bucket list?

I fjol följde jag bland annat följande vandrare: Jonathan MantayDDodds1990,
PrizedMouse och Will Wood. Jag rekommenderar särskilt Will Woods filmer. I år vandrar han Pacific Crest Trail, men den skriver jag om en annan gång.

Jag har inte hittat någon favorit i år, men följer en en handfull vandrare.

Skriv gärna en kommentar om det är någon ytterligare AT thru-hiker som du tycker fattas på listan ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.