Del 1 Grövelsjön-Åre

Under maj kommer regelbundet inlägg om min planerade färdväg mellan Grövelsjön-Treriksröset. Här kommer del ett mellan Grövelsjön-Åre.

Som jag diskuterat i ett tidigare inlägg kommer startpunkten på mitt Gröna band vara Grövelsjön, strax efter midsommaren. Jag har valt att dela upp vandringen på sex delar med var sitt delmål. Till varje delmål kommer jag i förväg skicka en låda med mat för nästkommande etapp. Ryggsäcken kommer som mest innehålla drygt 10 dygns mat. Vid delmålen kommer jag bo på vandrarhem eller liknande och ta en vilodag.

1. Grövelsjön – Åre

Det första delen går till Åre och jag räknar med att behöva 10 vandringsdagar för att komma dit. Inspirerad av de tidigare Gröna bandet-vandrarna Le Trek (2013) och Två par skor (2014) kommer den första delens etapper se ut såhär:

Mål Längd [km] Acc. sträcka [km]
Storrödtjärnstugan 22 22
Rastplatsen Rödviken 23 45
Rödfjälltjärnen 26 71
Kvarnbäcktjärnen 29 100
Sjö ledkorsning N Fältjägaren 26 126
Gåsenstugorna 23 149
S Kyrkstensskaftet 20 169
Skorvhuvudet (Ottofjället) 22 191
Skaltjänen (Välliste) 23 214
Åre 25 239
Summa 239 23,9 km/dag

Andra vandrare har valt att gå till Duved istället. Tanter på tur (2012) gjorde det och lika så den första Gröna Bandet vandraren Lars Wessel (2011). Min bild utifrån deras berättelser är dock att den sista etappen till Duved är väldigt jobbig och svårnavigerad varpå jag tar det säkra före det osäkra och väljer Åre. Ett annat alternativ är Storlien, dit gick Pontus & Annie (2014) eller Järpen som Björn, Isabelle och hunden Milton valde (2013)

Sträckans kartor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.