Dag 0: Grövelsjön

Transport, test av utrustning, middag, föredrag Vita bandet och första utrustningsreparationen.

Resan för att komma hit till Grövelsjön, starten på min vandring, inleddes egentligen redan i söndags, för två dagar sedan. Då tog jag tunnelbanan mot JFK Airport i New York. Jag kom hem igår på morgonen. Sov några timmar och började därefter packa ut resväskorna och i vandringsryggsäcken. På kvällen tog jag tåget till Stockholm, därefter tåg till Borlänge, byte till tåg mot Mora. Därifrån blev det buss till Idre och slutligen en annan buss till Grövelsjön. Väl framme började jag le för mig själv. Imorgon börjar äntligen äventyret!

Direkt efter ankomst och incheckning kontrollerade jag att min GPS-klocka, samt min GPS-tracker fungerade och det gjorde dem. Klockan kommer göra nytta för att se hur långt jag gått, vilken höjd jag befinner mig på samt varna för snabba tryckförändringar, vilket kan tyda på att oväder närmar sig. GPS-trackern kommer jag använda för att hålla kontakten med omvärlden när mobiltäckning saknas. Min position kommer skickas till kartan, som finns i högerspalten, var 10e minut.

På fjällstationen har jag avnjutit en riktigt god middag bestående av en föredömlig salladsbuffé och riktigt god lax. Utsikten från matsalen över fjällen var förtjusande och hälften av tiden gick åt att titta ut.

I receptionen fastnade mina ögon vid ett anslag om film- och bildvisning från Vita Bandet 2014 av Niclas från De Luxe-turer. Klockan 2030 började föredraget, som var riktigt intressant. Men det bästa var att få möjlighet att ställa frågor till Niclas efteråt, tack för svaren!

När jag skulle krypa ner i sovsäcken upptäckte jag ovanligt mycket dun i packpåsen. Det visade sig att jag glömt att reparera ett hål från förra turen. Med hjälp av lagningstejp lyckades jag fixa hålet. Även om det är väldigt tråkigt när prylar går sönder känns det väldigt tryggt att veta att min påse med reparationsutrustning kunde lösa problemet.

Nu visar klockan 22:55, det är lugnt och stilla i fjällstationen. Imorgon ska jag inleda vandringen genom att gå till Storrödtjärnstugan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.