Dag 2: Rödviken, Rogen

Strulande GPS-klocka, långt, blött, underbar tältplats, hyfsat fräsch kropp och många välplacerade spänger.

Morgonen dag 2
Morgonen dag 2

Varför skakar min arm? Det var den första tanken som slog mig när våckarklockan ringde 0715. Låg kvar i sovsäcken och hade svårt att stiga upp, men efter att stugvärden gjort upp en värmande eld blev det betydligt lättare. Hade planerat att komma iväg 0800, men morgonrutinerna sitter inte riktigt i ännu och klockan hann bli 0830 innan jag startade GPSerna och inledde dagens vandring.

Väldigt blött
Väldigt blött

Dagen startade i nollgradigt, regn och blåst varpå regnjackan och -byxorna var påtagna när färden inleddes. Efter runt tio minuter förändrades vädret och jag kunde ta av regnstället. Vandrade in i Rogens naturreservat. Reservatet kännetecknas av stenblock, lavklädda gammeltallar och en hel del småsjöar. Jag fick stifta närmare bekantskap med stenblocken. Från vindskyddet vid Rogens strand och fram till bron nedanför Fisklöstjärnen var det väldigt mycket sten och bitvis svårframkomligt. Därefter blev det lättare och på kalfjället var det väldigt lättgånget. Passerade toppen Tandsjövålen och gick ner i skogen igen. Efter bron sydost om Hån och västerut var det bitvis väldigt blött. Det låg brädor på marken så jag antar att upprustning av spängerna och kanske till och med utökning av antalet är på gång. Även om det i stort var väldigt mycket utplacerade spänger, finns det behov av komplettering. Jag är dock oändligt tacksam för de som finns. Tack!

Kommer nu in i det officiella Rogens naturreservat
Kommer nu in i det officiella Rogens naturreservat
Rogenområdet är väldigt varierande och vandrar nu på kalfjället
Rogenområdet är väldigt varierande och vandrar nu på kalfjället
Fortfarande väldigt blött och lerigt
Fortfarande väldigt blött och lerigt
Intressant lösning för dörr i renstängsel
Intressant lösning för dörr i renstängsel

De sista två marschpassen var riktigt sega och enformiga. Stigen gick i skogen och följde Rogen. Mitt mål var en rastplats i Rödviken. När jag sedan läste ”Vindskydd 50,5 m” blev jag riktigt glad. Väl nere i vindskyddet hade jag underbar utsikt över Rogen och fjällen i fjärran.

Vindskydd 50,5 m
Vindskydd 50,5 m
Tältade vid sjön Rogen
Tältade vid sjön Rogen

För att veta hur långt jag har gått använder jag en Garmin Fenix 2. Innan dess hade jag den första modellen Fenix. Efter tre trasiga klockor fick jag en av den nyare modellen Fenix 2. Idag började även den strula. Klockan startar om sig då och då varpå GPS-trackingen upphör. Riktigt irriterande!

Njöt resten av kvällen av utsikten
Njöt resten av kvällen av utsikten

Skickat via BlogsySkickat via Blogsy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.